Meteen naar de inhoud

Tank vullingsgat vergroting

Tankopening

Als je 2 liter meer wilt tanken en op een vlottere manier kun je de tankopening vergroten.

Er zit een flap in de tankhals die werkt als een terugslagklep.

De reden was dat in 1992, toen Yamaha de GTS introduceerde, er nog steeds gelode benzine (dikke tankpistool) en loodvrije benzine (dunne tankpistool) was. Omdat de GTS een Katalysator heeft, kon alleen ongelode benzine worden getankt. De dunne tankpistool kon je door de klep steken en ongehinderd tanken, als je per ongeluk de dikke pistool van gelode benzine gebruikte werd het brandstofpistool onmiddellijk uitgeschakeld. Aangezien gelode benzine niet meer beschikbaar is, is deze beschermingsmaatregel niet meer nodig. Dus de flap kan van binnenuit worden verwijderd. zodat tanken makkelijker is.

Eerst wordt de tank verwijderd en volledig geleegd. Vervolgens werd de indicator van de brandstofmeter – (rechterkant van de tank) en de benzinepomp – (linkerkant van de tank verwijderd.) Spoel de tank met water uit en laat hem minimaal 24 uur drogen.

Nu wordt de Dremel gebruikt. Met een doorslijpschijf voor plaatstaal wordt het veiligheidsinzetstuk van boven netjes uitgesneden, dat dan in de tank valt. Je kunt het eruit halen door de brandstofpomp te opening.

Wat restanten van het slijpen moet uit de tank worden gehaald.
Om het metaalstof uit de tank te verwijderen, is het handig om een ​​magneet op het laagste punt van de tank te plaatsen, de tank te draaien totdat de metaaldeeltjes zich hebben verzameld, vervolgens met een stofzuigermond in de tank over de magneet te plaatsen, de stofzuiger aan te zetten en de magneet te verwijderen . Herhaal dit 3-4 keer tot er geen stof meer inzit. Monteer nu alles weer in omgekeerde volgorde. De M 5-schroeven van de benzinepomp en de brandstofmeter kruislings met max. 4 Nm vastdraaien en klaar. Je zult versteld staan ​​hoe snel je nu kunt tanken en een prettige bijwerking, er past nog ongeveer 2 liter extra in de tank dus je bereik wordt groter..